Wat doet een zonnepanelen omvormer?

Omvormers zijn van groot belang. Ze zorgen ervoor dat de door uw zonnepanelen opgewekte stroom wordt omgevormd naar bruikbare stroom voor het stroomnet. Zodat uw apparaten thuis erop kunnen draaien.

Maar een omvormer doet veel meer. Het zorgt ervoor dat de stroom die uit uw zonnepaneel komt optimaal is. Daarnaast hebben omvormers een regulerende functie. Ze bewaken de installatie, sturen die eventueel bij en schakelen hem zelfs uit als dat noodzakelijk is. Tot slot registreren omvormers alle gegevens, zodat de prestaties van het systeem door u continu gemonitord kunnen worden.

Suntech Energy werkt voornamelijk met omvormers op basis van het SolarEdge-principe. Hierbij worden de parallel geschakelde panelen ieder afzonderlijk voorzien van een optimizer. Met een fabrieksgarantie van 12 jaar doen deze kwalitatief goede omvormers het een stuk beter dan de meeste concurrenten.

Over SolarEdge

Wij werken met het SolarEdge systeem. Binnen dit systeem worden de panelen niet als serie geschakeld, maar parallel. Wanneer een paneel minder presteert door bijvoorbeeld een andere hellingshoek of een schaduw, dan heeft dat minder invloed op de prestatie van de andere panelen.

Het systeem is voorzien van een centrale omvormer, en ieder paneel wordt voorzien van een eigen optimizer. Hierdoor is er per paneel inzicht in de werking en de opbrengst van het systeem. Deze informatie is op ieder moment van de dag inzichtelijk door gebruik te maken van de SolarEdge – applicatie op uw tablet of telefoon.

Eventuele storingen in het systeem worden via deze applicatie automatisch gemeld bij Suntech Energy, waardoor er snel en accuraat gehandeld wordt door onze eigen monteur. Het SolarEdge systeem is dus zeer compleet, flexibel én veilig.

www.solaredge.com/nl/