Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen kunnen grofweg op twee verschillende manieren geplaatst worden. In serie of parallel. Vanaf de grond ziet u het verschil niet, maar qua rendement kan het zeker uitmaken. Over hoe de zonnepanelen bij u het beste kunnen worden geschakeld geeft onze monteur u graag advies.

Parallelschakeling

Wanneer een dak relatief veel schaduw vangt of meerdere hellingshoeken heeft kiest men meestal voor een parallelschakeling. Mocht er één paneel minder presteren, dan heeft dat minder invloed op de rest. We gebruiken bij deze opstelling een optimizer voor het maximale resultaat.

Serieschakeling

Wanneer u geen last hebt van een schaduwrijk dak of verschillende vlakken en hellingshoeken dan wordt de serieschakeling toegepast. De zonnepanelen vormen dan een kring waarin de totale stroom opgeteld wordt. Hier zijn geen optimizers nodig en de totale kosten van het systeem zijn dan ook vaak lager.

Wat is de beste keuze voor uw huis?

Wanneer onze monteur u vrijblijvend bezoekt kan hij perfect berekenen hoe uw huis zich verhoudt tot de zon en waar de beste mogelijkheden voor een hoog rendement liggen. Wij komen na het bezoek met een projectplan, waarin alle voordelen voor de aanschaf van zonnepanelen voor u nog eens duidelijk op een rijtje zijn gezet.

Montagesystemen voor zonnepanelen

 

We werken met een drietal montagesystemen. Welke systeem het beste bij u past hangt af van het type dak. En de vraag of u uw panelen staand laat plaatsen of juist liggend.

Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems is sinds 2009 één van de snelst groeiende bedrijven in de solarbranche en richt zich volledig op het ontwikkelen en produceren van solar montagesystemen voor schuine daken, platte daken en open velden. Van der Valk Solar Systems heeft ook een vestiging met kantoor en magazijn in de UK en is momenteel actief in 13 landen.

ClickFit

Het ESDEC Clickfit montagesysteem is geschikt voor plaatsing op een schuin dak. Dit hoogwaardige montagesysteem is vervaardigd van roestvrij staal en heeft een zeer lange levensduur. Door de innovatieve kliktechnologie wordt deze montagerail eenvoudig aan de dakhaken vastgeklikt.

Flatfix

Het ESDEC Flatfix montagesysteem is een montagesysteem voor plaatsing op een plat dak. Ook dit systeem is vervaardigd van hoogwaardig aluminium. Het aerodynamische ontwerp vermindert de ballast en krachten op het dak. Indien u wenst is dit ook verkrijgbaar in een volledig zwarte uitvoering.

Op een plat dak kan er gekozen worden voor een oost-west plaatsing of een plaatsing naar het zuiden. Afhankelijk van de dakoppervlakte kan ons projectteam beide oplossingen doorrekenen voor een optimaal rendement. Nodig daarom onze monteur uit voor een eerste vrijblijvende oriëntatie!