Suntechenergy Zonnepaneel Duurzaamheid

Stap voor stap

naar duurzaamheid

Wij plaatsen zelf

Bekijk montage

De kracht van Suntech Energy

Topkwaliteit zonnepanelen en omvormers
Montage en aansluiting door eigen monteur
Ondersteuning bij aanvraag Duurzaamheidslening
Korte lijnen, duidelijke communicatie

Montage

Plaatsing

Suntechenergy Montage Zonnepanelen 1
Suntechenergy Montage Zonnepanelen 2

Plaatsing van de zonnepanelen

De zonnepanelen kunnen op 2 verschillende manieren geplaatst worden. In een zogenaamde string of serie, of parallel geschakeld. Visueel gezien zijn er geen verschillen. Echter, installatietechnisch is er wel een wezenlijk verschil.

Dit hangt met name af van het type dak. Heb u een dak die veel schaduw vangt, of uit meerdere dakvlakken of hellingen bestaat, dan is ons advies om van een parallelschakeling gebruik te maken. Wanneer één paneel wat minder presteert, heeft dat minder invloed op de prestatie van andere panelen. Bij deze manier van schakelen hebben we nu nog een optimizer nodig. Deze extra module wordt achter elk paneel gemonteerd. Het systeem is nu ook op paneelniveau uit te lezen.

Montage Serieschakeling

Serieschakeling
Wanneer u geen last hebt van een schaduwrijk dak en verschillende vlakken en hellingshoeken dan wordt de serieschakeling toegepast. De zonnepanelen vormen dan een kring waarin de totale stroom opgeteld wordt. Hier zijn geen optimizers nodig en de totale kosten van het systeem zijn lager in aanschaf en montage.

Parallelschakeling
De technologie van de optimizers verandert in een rap tempo. Nu hebben we nog de optimizers nodig. Echter heeft Maxim Technology een chip ontwikkeld, die in een zonnepaneel geplaatst kan worden. Deze chip maakt de losse optimizers overbodig in de toekomst. Bij de zonnepanelen die door Maxim Technology geproduceerd worden, is deze chip al geïntegreerd.

Montage Parallelschakeling

Montagesystemen

We werken met een drietal montagesystemen. Welke systeem bij u van toepassing is, hangt af van het type dak. Laat u de panelen in de portrait-stand plaatsen (verticaal/staand), of juist landscape (horizontaal/liggend).

K2 Systems
Dit systeem is zowel geschikt voor een plat als een schuin dak. Deze Duitse onderneming ontwikkelt en produceert montagesystemen voor PV-installaties. De producten worden grotendeels van roestvrij staal en aluminium gemaakt en bieden voor alle locatievereisten een passend systeem, als standaardoplossing of als maatwerk.

De M K2 schuifbout wordt voor alle K2-montegasystemen gebruikt als centraal verbindingselement bij allerlei toepassingen met montagerails. De voordelen voor u zijn:

  • eenvoudig aanbrengen in K2 montagerails mogelijk;
  • na aanbrengen makkelijke vergrendeling;
  • voorkomen van wegglijden van de rails bij schuine montage;
  • op de millimeter nauwkeuring verschuiven op de rails;
  • hoge trekkracht;
  • Roestvrij staal;
  • M8 draad;
  • gunstig geprijsd door optimaal gebruik van materiaal.

ClickFit
Het Clickfit montagesysteem is geschikt voor plaatsing op een schuin dak. Dit hoogwaardige montagesysteem is vervaardigd van roestvrij staal en heeft een zeer lange levensduur. Door de innovatieve kliktechnologie wordt deze montagerail eenvoudig aan de dakhaken vastgeklikt.
Dit montagesysteem bestaat uit 4 componenten waarmee alle gangbare zonnepanelen gemonteerd kunnen worden.

Flatfix
Het Flatfix montagesysteem is een montagesysteem voor plaatsing op een plat dak. Ook dit systeem is vervaardigd van hoogwaardig aluminium. Dit aerodynamische ontwerp vermindert de ballast en krachten op het dak.

Op een plat dak kunt u ook kiezen voor de zogenaamde oost-westplaatsing. Wanneer u een beperkt dak-oppervlakte heeft, kan een oost-westplaatsing een goede oplossing zijn. Doordat er minder ruimte tussen de rijen nodig is dan bij een plaatsing met de panelen naar het zuiden, kunt u meer panelen op uw dak plaatsen. Bij deze manier van plaatsen kunnen de panelen tegen elkaar aan geplaatst worden onder een kleine hoek.

Onze installateur zal u voorzien van het beste advies!

Montage Zonnepaneel Flatfix 2
Zonnepaneel Montage K2 Clickfit