Vandaag kondigt BCC elektronica speciaalzaken B.V. de overname van Suntech Energy B.V. uit Veenendaal aan. De overname past in de strategie om de consument op alle vlakken van elektronica meerwaarde te leveren. Het doel van BCC is om een belangrijke rol te gaan spelen in het ondersteunen van Nederlandse huishoudens bij de energietransitie. Zo is het bestaande aanbod het afgelopen jaar uitgebreid met levering en installatie van split-airco’s, die ook een duurzame optie voor verwarming in huis zijn. Vandaag worden daar complete zonnepanelen installaties aan toegevoegd. 

Compleet aanbod elektronica
Vanuit de visie dat BCC toonaangevend wil zijn in alles wat met thuis en elektronica te maken heeft, zijn er sinds 2021 belangrijke ontwikkelingen geweest op het gebied van het merk, de producten en dienstverlening. BCC heeft de afgelopen jaren sterk gewerkt aan de verbreding van het aanbod. Zo is het bestaande aanbod uitgebreid met levering en installatie van split-airco’s en keukens. Per vandaag wordt daar advies over, en complete installatie van zonnepanelen aan toegevoegd, waarvan de landelijke uitrol gefaseerd zal plaatsvinden.

Betrouwbare partner in de energietransitie
BCC herkent het belang van de energietransitie en wil daarin een deskundige en betrouwbare rol spelen in het ondersteunen van de consument. Door de overname van Suntech Energy kunnen consumenten zich door BCC eenvoudig laten informeren over de mogelijkheden om thuis een stap te zetten naar het zelf opwekken van duurzame energie.

Strategische stappen in energietransitie
De energietransitie is voor BCC een belangrijk onderwerp. Daarom is de overname van Suntech Energy een logische en strategische stap die volgt op de overname van Aircoshop. ’Met deze overnames haalt BCC installatiecapaciteit binnen en anticipeert het op de voortzettende trend van verduurzaming in Nederlandse huishoudens.

 “Mensen kennen BCC als deskundig en betrouwbaar, Suntech Energy is eveneens professioneel, met ervaren medewerkers en past dus heel goed bij ons. Klanten vinden nu bij ons deskundig advies, levering en installatie van zonnepanelen. Onze klanten kunnen via BCC kiezen voor slim koelen, ventileren en verwarmen met een split-airco in combinatie met zonnepanelen. In de toekomst zien wij ook een rol voor BCC als het gaat om opslag van energie thuis.” Aldus Caspar Klinkhamer, CEO  van BCC in een eerste toelichting.

Wouter Pilon, oprichter van Suntech Energy, zal plaats nemen in het management team van BCC en verantwoordelijk worden voor de duurzame energie tak binnen BCC.

Gefaseerde landelijke uitrol
“We zullen Suntech Energy integreren in BCC en gefaseerd landelijk uitrollen. Met het landelijke winkelnetwerk en de sterke online aanwezigheid van BCC gaan we de Nederlandse huishoudens helpen met het verduurzamen van hun woning op verschillende disciplines. BCC heeft momenteel al 90 gekwalificeerde eigen installateurs. Via de BCC Tech Academy zullen we dit aantal verder uitbreiden en bieden we onze medewerkers een mooi intern loopbaan pad,aldus Wouter Pilon Directeur Energy Solutions & Services bij BCC.

BCC Tech Academy
BCC lanceert binnenkort de BCC Tech Academy, dé plek waar geschoold en ongeschoold technisch talent zal worden klaargestoomd om een bijdrage te leveren aan de energietransitie van Nederlandse huishoudens. Uniek ten opzichte van andere partijen is dat de BCC Tech Academy mensen in staat stelt opgeleid te worden tot multi-inzetbare monteur op het gebied van zonnepanelen, airco’s, keukens en meer en daarmee een uniek carrièreperspectief biedt.