Salderingsregeling

Tot 2025 kunt u nog gebruik maken van de salderingsregeling zonnepanelen. Deze regeling houdt kortgezegd in dat het overschot van de energie die uw zonnepanelen opwekken terug geleverd wordt aan het stroomnet.

Die kunt u dus op een ander moment wanneer de zon minder schijnt of ’s nachts weer gebruiken. Het wordt tegen elkaar weggestreept. Dit levert u de komende jaren nog veel voordeel op.

Na 1 januari 2025 begint de overheid aan de afbouw van de salderingsregeling. Schaft u nu zonnepanelen aan, dan kunt u dus nog een flinke tijd profiteren!

Saldering en salderen zonnepanelen - Suntech Energy

Kom ik daar ook voor in aanmerking?

Iedereen met een aansluiting tot en met 3 x 80A komt in aanmerking voor de salderingsregeling. Dat zijn praktisch alle particuliere woningen.

Mag ik onbeperkt stroom salderen?

U mag alleen niet méér salderen dan u zelf verbruikt. Wekt u toch meer stroom op dan u verbruikt, dan krijgt u van uw energieleverancier een terugleververgoeding. Deze is gemiddeld slechts € 0,09 per kWh. Dat heeft te maken met het grote aandeel energiebelasting en BTW die er op stroom wordt geheven.

Offerte aanvragen

Ook profiteren van de salderingsregel? Klik op de knop om eenvoudig een offerte aan te vragen.

Onze zonnepanelen adviseur komt bij jou langs om al je persoonlijke wensen in kaart te brengen én de technische mogelijkheden te bekijken. Zo weten we precies wat er mogelijk is. Aansluitend brengen wij een vrijblijvend advies uit én een offerte op maat.

Saldering en salderen zonnepanelen - Suntech Energy