Thuisbatterij, de ideale manier van besparen

Gemiddeld ligt het eigen verbruik van opgewekte stroom rond 30 tot 35%. Denk je echter na over de lange termijn, dan kan een thuisbatterij dit effect aanzienlijk vergroten omdat optimalisatie van je energiemanagement de toekomst is. De zogeheten zelfconsumptie kan wel oplopen tot 70% à 80%. Zeker nu voor het terug leveren van stroom kosten in rekening worden gebracht is de Thuisbatterij zeker een overweging.

Thuisbatterij - Suntech Energy

De 5 voordelen van een thuisbatterij

1. Energieopslag voor eigen gebruik

Een thuisbatterij stelt je in staat om de overtollige energie die wordt opgewekt door zonnepanelen op te slaan. Dit betekent dat je de opgewekte energie kunt gebruiken op momenten dat de energieopwekking laag is, zoals ’s nachts of tijdens bewolkte dagen, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

2. Verlaging van energiekosten

Door de opgeslagen energie te gebruiken wanneer de energieprijzen hoog zijn, kun je geld besparen op je elektriciteitsrekening. Dit is vooral voordelig in gebieden waar variabele of dynamische tarieven voor elektriciteit gelden, zoals tijdens piekuren.

3. Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Een thuisbatterij kan dienen als een backupstroombron tijdens stroomuitval. Dit is handig in gebieden waar stroomuitval een probleem is of wanneer je wilt vertrouwen op je eigen energieopwekkingssysteem, zoals zonnepanelen, in plaats van het elektriciteitsnet.

4. Verhoging van de eigen consumptie van hernieuwbare energie

Door de opslag van energie in een batterij kun je meer van de energie die je zelf produceert gebruiken, wat de efficiëntie van je hernieuwbare energiebronnen verhoogt. Dit draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk en bevordert duurzaamheid.

5. Netstabilisatie

Thuisbatterijen kunnen ook worden gebruikt om de stabiliteit van het elektriciteitsnet te verbeteren door pieken in de vraag af te vlakken. Dit kan helpen om de belasting van het net te verminderen tijdens perioden van hoge vraag, wat op zijn beurt kan helpen om blackouts te voorkomen.

Thuisbatterij - Suntech Energy

Hoewel de initiële kosten van het aanschaffen en installeren van een thuisbatterij hoog kunnen zijn, kunnen de voordelen op lange termijn opwegen tegen deze kosten, vooral als je op zoek bent naar manieren om je energierekening te verlagen, duurzamer te leven en meer onafhankelijkheid te verkrijgen van het elektriciteitsnet.

Thuisbatterij laten installeren

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor een thuisbatterij te laten installeren. Het is immers een logische stap na de installatie van zonnepanelen om het eigen verbruik te optimaliseren. Het is altijd mogelijk om de capaciteit van de thuisbatterij later nog uit te breiden.
Nog beter is het om de thuisbatterij en de zonnepanelen gelijktijdig aan te schaffen. Zo kunnen ze optimaal op elkaar afgestemd worden en voorkom je dubbele kosten voor de installatie ervan. Er zijn ook thuisbatterijen met een ingebouwde omvormer voor zonnepanelen beschikbaar. Ook dit scheelt in de totale investering.

Laat je door Suntech Energy adviseren

Wij adviseren je graag bij maken van de juiste keuzes. Suntech Energy kan verschillende merken aanbieden in elke capaciteit. Onze eigen monteurs hebben inmiddels ruime ervaring met het plaatsen en installeren van een thuisbatterij.

Thuisbatterij - Suntech Energy