Hoe maak je zonnepanelen schoon? Suntech Energy legt het uit!

 

Zonnepanelen zijn een investering in duurzame energie die op termijn rendabel is. Maar om ervoor te zorgen dat deze zonnepanelen optimaal presteren, is regelmatig onderhoud essentieel. Het schoonmaken van zonnepanelen is een belangrijk onderdeel van dit onderhoudsproces. Maar hoe maak je zonnepanelen schoon om zo de maximale energieopbrengst te garanderen?

 

Waarom zonnepanelen schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen is een cruciaal onderdeel van het onderhoudsproces om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren en een maximale energieopbrengst genereren. Maar laten we dieper ingaan op de verschillende aspecten van het schoonmaakproces, van de frequentie tot de technieken die het meest effectief zijn. Ten eerste, waarom is het schoonmaken van zonnepanelen zo belangrijk? Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit, maar wanneer ze bedekt zijn met vuil zoals stof, pollen, bladeren, en vogelpoep, kan dit het zonlicht blokkeren en de efficiëntie van de panelen verminderen. Dit kan leiden tot een afname van de energieproductie en een langere terugverdientijd van de investering.

Hoe vaak moet je zonnepanelen schoonmaken?

De frequentie van het schoonmaken van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie en het klimaat. Over het algemeen wordt aanbevolen om de panelen minstens één keer per jaar grondig schoon te maken. Echter, in gebieden met veel vervuiling kan vaker reinigen nodig zijn. Het is belangrijk om regelmatig de conditie van de panelen te controleren en indien nodig schoon te maken.

Hoe maak je zonnepanelen schoon - Suntech Energy

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Als het gaat om het daadwerkelijke schoonmaakproces, zijn er een paar belangrijke punten om te overwegen. Allereerst is het gebruik van osmose water cruciaal om strepen en vlekken te voorkomen die kunnen ontstaan door hard water. Osmose water, ook bekend als kalkvrij water, minimaliseert deze problemen en zorgt voor een helder oppervlak van de panelen.

Zelf je zonnepanelen professioneel schoonmaken? Dat kan met de osmoseaanhanger van wasjezonnepanelen.nl

Zonnepanelen Ede - Download onze brochure

Download onze brochure

Klik hier om te downloaden.

Wanneer moet je zonnepanelen schoonmaken?

Daarnaast is het belangrijk om de juiste timing te kiezen voor het schoonmaken. Het beste moment is op een bewolkte dag of vroeg in de ochtend of laat in de middag. Dit minimaliseert de verdamping van water, waardoor er minder kans is op strepen op de panelen.

Wat betreft de technieken, is het gebruik van een zachte borstel essentieel om krassen op het oppervlak van de panelen te voorkomen. Harde materialen kunnen schade veroorzaken en de efficiëntie van de panelen verminderen. Zorg er ook voor dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt die veilig zijn voor gebruik op zonnepanelen.

 

Al met al is het schoonmaken van zonnepanelen een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Door de juiste frequentie, technieken en timing toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw zonnepanelen schoon en efficiënt blijven werken, wat resulteert in maximale energieopbrengst en een snellere terugverdientijd van de investering.

Vind je het lastig om jouw zonnepanelen zelf schoon te maken? Dan zijn er veel professionele partijen actief welke dit voor je uit handen nemen.

Hoe maak je zonnepanelen schoon - Suntech Energy B.V.

Wat onze klanten vinden

Op internet zijn tientallen reviews van tevreden klanten welke zonnepanelen hebben laten plaatsen door Suntech Energy. Op Facebook scoren we 5/5 met meer dan 120 recensies en op Google scoren we 5 van de 5 sterren uit meer dan 500 reviews. We lichten er hieronder enkele uit.

We hopen dat we door dit artikel je vraag ‘Hoe maak je zonnepanelen schoon‘ hebben kunnen beantwoorden. Mocht je andere vragen hebben of ook zonnepanelen op je dak willen binnen 4 weken? Vraag dan een offerte aan!