Nieuwe energie voor Suntech Energy: Veenendaalse specialist in zonnepanelen weer ‘local hero’

De zon schijnt weer volop bij Suntech Energy, de bekende Veenendaalse specialist in zonnepanelen. Nadat het bedrijf ruim twee jaar geleden werd overgenomen door de landelijke elektronicaketen BCC, opereert het team nu weer volledig onafhankelijk.

“Door het zware weer waarin BCC terechtkwam, kregen wij de kans om weer zelfstandig door te gaan”, aldus oprichter Wouter Pilon. “Suntech Energy is altijd een bloeiend bedrijf geweest. En toen de mogelijkheid zich voordeed, hebben we die ook gegrepen. We waren een lokaal sterk bedrijf en dat zijn we nu weer. Totaal zelfstandig en onafhankelijk, gericht op kwaliteit.”

Groeiende markt

Wouter Pilon, Marlies Zaalberg en Gert-Jan Oosterhagen zijn de drie compagnons die tegenwoordig het gezicht vormen van Suntech Energy. Inmiddels goed voor de plaatsing van duizenden zonnepanelen. In een markt die zo snel groeide dat er een toestroom was van ‘talloze amateuristische cowboys die echt broddelwerk leverden’, zo vertelt Gert-Jan. “Gelukkig zijn veel beunhazen inmiddels gestopt. Wij vangen nu veel van hun klanten op en draaien weer volop.”

Operationeel manager Marlies Zaalberg: “Wij werken alleen met onze eigen teams. Stuk voor stuk nette monteurs van wie de klant weet dat alles in goede handen is. Erkende gecertificeerde Solar-Specialisten met kennis van zaken.” Suntech Energy is daarnaast ook trots op de InstallQ-certificering.

Salderingsregeling

“De salderingsregeling stond een tijd ter discussie”, vervolgt Gert-Jan, “Inmiddels is de twijfel weg. Wij zien gelukkig weer een groeiende markt. Een terugverdientijd van zo’n vier jaar is heel realistisch; we rekenen nieuwe klanten netjes voor hoeveel en hoe snel ze voordeel behalen.”

Marlies: “Het efficiënter inregelen van systemen levert ook voordeel op. Middels een warmtepomp, een thuisbatterij of een laadpaal wordt het eigen verbruik van zonne-energie geoptimaliseerd. Steeds vaker plaatsen we extra panelen om dit ideale plaatje te realiseren.”

De drie compagnons zijn erg tevreden met de nieuw ingeslagen weg. De visie ‘gedrevenheid tot perfectie’ zal altijd zichtbaar blijven. Wouter: “Vanaf de eerste start in 2017 wilden we een open en transparant bedrijf zijn dat alleen maar voor de beste kwaliteit en service gaat.” Gert-Jan: “Goedkoop is in deze branche duurkoop. Voor onderhoud zijn serviceplannen beschikbaar, ook voor die mensen die geen klant bij ons waren en daardoor nu problemen ervaren.”

Nieuwe energie

Het legt de Veenendaalse specialist geen windeieren. Al zeven jaar lang staan ze hoog in de landelijke waarderingscijfers. Met maar liefst 525 positieve reviews (9,8) zijn ze de hoogst gewaardeerde zonnepanelen-specialist in de regio. Marlies: “Als ik heel eerlijk ben, krijg ik daar elke dag weer nieuwe energie van. De waardering van de klanten is ons grootste goed.” Zelf de reviews lezen? Klik hier.

Terug naar nieuwsoverzicht